top of page
  • Forfatterens bildeTonje Hundevadt

Kvekerhjelp støtter oppropet Forsvar folkeretten

Kvekerhjelp støtter initiativet og oppropet Forsvar folkeretten basert på norske myndigheters unnfallenhet overfor Israels vedvarende og alvorlige brudd på internasjonal rett. Dette er et uavhengig og frittstående initiativ fra 44 norske jurister. Deres nettside er her: www.forsvarfolkeretten.no


Fotograf: Tonje Smidt Hundevadt.

Flere av juristene som er involvert i dette initiativet er også med i PIM(Palestinske barn i Israelske fengsler) som er en kampanje vi støtter. (https://www.facebook.com/KampanjenPIM/)
I oppropet står det blant annet:

På tross av konvensjoner, FN-resolusjoner og fordømmelser fra det internasjonale samfunnet, har Israel kunnet fortsette sin undertrykking av palestinerne, sin blokade av og krigføring mot befolkningen på Gazastripen, sin bosettingspolitikk på okkuperte områder, sin annektering av palestinsk land og sin neglisjering av beslutninger fra Sikkerhetsrådet i FN.

Vi er alvorlig bekymret for dette åpenbare fraværet av reaksjoner på Israels alvorlige og vedvarende brudd på internasjonal rett. Samtidig som Israels forbrytelser kun møter verbal kritikk fra det internasjonale samfunn, ser vi at andre lands folkerettsbrudd blir møtt med konkrete straffetiltak og tunge sanksjoner.


Norske myndigheter og politikere må gjenreise respekten for folkeretten og arbeide for at Israels langvarige og systematiske brudd på de internasjonale kjørereglene blir møtt med sanksjoner.
30 visninger0 kommentarer

Comments


bottom of page