top of page
  • emiliehognestad

Kvekerhjelps jubileumsfeiring

Lørdag 14. oktober feiret Kvekerhjelp 60 år! I lokalet til Kvekersamfunnet i Grønland 12 i Oslo var alle stolene satt frem og projektoren testet. På den ene veggen hang en utstilling med presentasjoner av Kvekerhjelps prosjekter og tyske brev skrevet av barn som opplevde at de og deres familie fikk hjelp av norske kvekere etter 2. verdenskrig.


Styreleder Arnstein Finset ønsket velkommen til jubileumsfeiringen og innledet med et par minutter med stillhet for de som berøres av krigen i Israel og Gaza.

Marigold Bentley: Learning from the Past to Guide the Future

Marigold Bentley tok oss gjennom sine egne erfaringer i arbeidet for fred og hvor vanskelig dette noen ganger kan være, men at vi må huske på at «somewhere there are always people getting together to work something out to make the world a better place.”
Musiker Hassan Albadri spilte oud og sang for oss mellom foredragene. Han fremførte et egetkomponert musikkstykke kalt «Call for Peace» og sang «Remember» av Kathem Alsaher.


Parfaite Ntahuba: Gender based violence in Burundi: The peace and Community Quaker Values in Action

Parfaite Ntahuba startet sin presentasjon med å fortelle om sin egen oppvekst og hvordan hun ble kjent med en kvekerfamilie. Vi fikk høre om oppstarten til Friends Women’s Association (FWA) og hvordan de, ved bruk av kvekerverdier, arbeider for kvinners rettigheter, hjelper HIV-ofre og styrker familierelasjoner.


Panelsamtale: Kvekerhjelps historie

Hans Eirik Aarek (med på Zoom), Stephen Collett, Eivind Bryne og Inez Boon, med Kristin Eskeland som ordstyrer, fortalte om Kvekerhjelps historie. Her ble det nevnt både kvekeres bidrag etter 2. verdenskrig, hvordan Kvekerhjelp startet sitt fredsarbeid i Algerie og utviklingen av CAPP – Change Agent Peace Programme.

Panelsamtalen gikk naturlig over i en felles deling av tanker og ideer om Kvekerhjelps fremtid og hvordan det er mulig å jobbe for å skape fred.


Takk for en fin jubileumsfeiring!25 visninger0 kommentarer

Comments


bottom of page