top of page
  • Forfatterens bildeTonje Hundevadt

Undersøkelse fra CAPP-prosjektene om ikke-vold

Av Arnstein Finset, styreleder Kvekerhjelp


I mer enn 20 år har CAPP – Change Agent Peace program – i Great Lakes i Øst-Afrika vært ett av Kvekerhjelps hovedsatsinger. Prosjektet har for eksempel omfattet lokale fredskomiteer og landsbymøter i Burundi, fredsarbeid blant ungdom og Alternativ til vold program i fengsler i Rwanda og lokale fredskomiteer og fredsklubber i DR Kongo.


På nyåret i år gjennomførte en av Kvekerhjelps medarbeidere en spørre-undersøkelse blant prosjektdeltakere i alle de tre landene. I alt 150 deltakere var med i undersøkelsen. Noen hovedfunn fra undersøkelsen er oppsummert i figuren nedenfor. Vi ser at deltakere i høy grad opplevde at de hadde lært om hvordan vold kunne reduseres. Mange angav også at de hadde praktiserte det de hadde lært og at prosjektet hadde bidratt til mindre vold i deltakernes lokalsamfunn.


Her er resultatene:
Som følge av bortfallet av Norads bevilgning har vi ikke kunnet støtte CAPP økonomisk i 2021. Men vi planlegger å gjenoppta støtten i 2022.

Bilde fra 2015, Nord-Kivu, Kongo: En gruppe forandringsagenter for fred som har fått opplæring i "Alternatives to Violence" og dannet lokale fredskomiteer for å megle i konflikter.

29 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle

Comments


bottom of page