top of page
STØTTE DE GODE KREFTENE: 1980-tallet: Prosjektdrift fra kjøkkenbenken —  Inez Boon forteller — i samtale med Kristin Eskeland 

Kvekerhjelp har valgt å arbeide i konfliktfylte områder. Det er veldig viktig å støtte de gode kreftene på begge sider av konflikten. 

 

Et annet prosjekt jeg personlig satte høyt, var et som ble satt i gang av Sandra Eigris, amerikansk jøde. Det var et undervisningsprosjekt der palestinske og jødiske barn skulle lære av hverandre. Vi støttet også et viktig prosjekt for palestinere som trengte juridisk hjelp, Legal Aid Centre. Og sist, men ikke minst støttet vi American Friends Service Committees barnehageprosjekt i Gaza, som har utviklet seg til PECEP, som jo Kvekerhjelp støtter den dag i dag. 13 barnehager som i dag drives av en palestinsk organisasjon som ble opprettet i 1993. 

Jeg var i Palestina flere ganger, også i Gaza. Noen ganger hadde jeg med meg store pengesummer i kontanter og hjem igjen innviklede regnskaper på arabisk. Det var ikke alltid like lett å forklare for israelske inspektører på flyplassen hva jeg holdt på med, men stort sett gikk det bra. På disse reisene traff jeg mange flotte folk, interessante ledere og idealister. 

Kvekerhjelp har valgt å arbeide i konfliktfylte områder. Det er veldig viktig å støtte de gode kreftene på begge sider av konflikten. Vi må ta sikte på å identifisere gode folk blant de mektige, også blant “fienden”. Kvekerhjelp må finne fram til personer som kan spille en positiv rolle og støtte tiltak for samarbeid og dialog. 

Jeg er overbevist om at det viktigste ved Kvekerhjelps arbeid er vår vilje til å skape tillit. Vi må bidra til at våre samarbeids-partnere er trygge på oss, at vi alltid er til å stole på. 

 

——— Inez Boon var medlem og styreleder i Kvekerhjelp fra tidlig på 80-tallet til 1990. 

Skjermbilde 2019-05-19 kl. 13.50.19.png

Bombefrie spader i Laos— Xiengkhuang provinsen. Foto: AFSC 

bottom of page